Мода ли е емото?

Обществото смята емо децата за неудачници, че не са достатъчно силни, крият емоциите си и са излишно емоционални. Обикновено представителите на емо културата пишат поеми за своите проблеми, депресивни състояния и гняв, че светът не ги разбира.

Основните теми в емо поезията са животът, болката, любовта. В Интернет може да откриете страшно много такива стихове. Желанието за живот е доста трудно за емо децата, по им подхожда да страдат заради това, че обществото не ги разбира и приема. Днес терминът емо сам по себе си се използва като оскърбление и означава, че човек е излишно емоционален.

Направлението в музиката, известно като емокор често е критикувано за отсъствието на каквито и да е художествени достойнства. Широко разпространено е мнението,че това е просто мода. Много хора наричат себе си емо не защото действително са представители на тази култура, а просто защото искат да са модерни. Тези хора са позьори.

Между другото много представители на емо културата смятат, че нашето разбиране за понятието емо е погрешно. По тяхното мнение понятието означава направление в пънк и хардкор музиката, което съществува и днес. Самото понятие емо вече стана твърде широко и включва в себе си и музика, и мода, и състояние на духа.

Източник: www.theemo.net